středa 15. října 2008

Gastropožitky

Celé to nebylo jen o práci, škole a povinnostech, ale také o možnosti ochutnat místí specialitky. Vezmu to přes nápoje: kvašená jablka a voila - cidre - v restauracích obvykle podáván v nižších keramických šálcích. Z menších jídel je třeba zmínit galettes (palačinky se všemožnými slanými náplněmi) a crepes (pro změnu na sladko).
No a protože jsme blízko oceánu nesmí chybět moules - slávky (většinou podávány s frites).
A ještě jedna pochoutka, po které mi bude opravdu smutno. Jedná se o slaný karamel (caramel au beurre salé) - připravován z místního slaného másla. Mňam.

1 komentář:

Imr3 řekl(a)...

Po kulinářské stránce je Francie ráj, kam se na ni hrabe ČR, což je ostatně škoda, protože se u nás doma pořádně najíst stojí mnoho sil a nervů.